Miesięczne archiwum: Marzec 2015

Przepis na wielkanocną palmę a’la Sekwoja

palma3

Składniki:
ok 200 krepinowych kwiatów
ok 100 zielonych krepinowych gałązek
ćwierć litra kleju
kilkanaście par rąk do pracy
morze zapału
wielka beczka uśmiechu

Kolejność mieszania składników dowolna.
Efekt, jak zwykle, gdy do akcji wkraczają seniorzy z Sekwoi, fantastyczny.

Cztery godziny pracy zaowocowały palmą wielkości około 120 cm. Szampański nastrój przy pracy nie opuszczał nas nawet na chwilę. A ochom i achom nad gotowym produktem nie było końca. W niedzielę palma pod opieką delegacji pensjonariuszy Sekwoi wzbudzała zachwyt w pobliskim kościele.
Jednak dla nas najważniejsze były te chwile, gdy wszyscy razem, wspólnymi siłami, tworzyliśmy coś jedynego w swoim rodzaju, niepowtarzalnego, zawierającego cząstkę każdego z nas. Po raz kolejny pokazaliśmy sobie i wszystkim wokół, że jesteśmy zespołem, w którym każdy z członków pełni ważną rolę, jest wręcz niezastąpiony.

palma